LABOUM Berkongsi Pengalaman Sukar Dalam Industri Muzik

LABOUM Berkongsi Pengalaman Sukar Dalam Industri Muzik. Selepas mengeluarkan album mini ketiga ‘BLOSSOM’ pada 3 November, LABOUM dalam rancangan SpoTV News dan berkongsi kesulitan yang menyebabkan kumpulan itu hampir dibubarkan sehingga populariti mendadak “Fresh Adventure”..

LABOUM membuat penampilan sulung mereka pada 2014, tahun ini menandakan tahun ke-7 kumpulan gadis itu apabila kontrak tamat..

LABOUM

LABOUM Berkongsi Pengalaman Sukar Dalam Industri Muzik

Ahli-ahli menyatakan bahawa mereka sebenarnya telah membincangkan pembubaran dan mengimbau kembali masa-masa sukar. Jinyea (dahulunya dikenali sebagai ZN) menyatakan, “Kami sebenarnya bercakap tentang pembubaran. Saya mahu berlakon sejak dahulu lagi jadi saya terfikir untuk menukar kerjaya saya kepada lakonan.”

Soyeon berkata, “Saya terfikir untuk mencari jalan yang berbeza tetapi terus berfikir bahawa saya mahu terus menjadi penyanyi. Saya sedang mencari peluang untuk muncul dalam lagu artis lain atau menyanyikan OST.”

Sebaliknya, Haein menjelaskan bahawa dia sedang berfikir untuk meninggalkan industri hiburan. Dia menjelaskan, “Daripada kekal dalam dunia hiburan, saya fikir saya akan menyahut cabaran dalam bidang yang berbeza. Saya dalam proses mencari apa sahaja.”

LABOUM

Keajaiban berlaku, lagu “Fresh Adventure” yang dikeluarkan kumpulan itu pada 2016 mula mendapat populariti lewat selepas 5 tahun sejak ia dikeluarkan..

Lagu itu mendapat perhatian melalui YouTube dan perlahan-lahan mula mendapat populariti bermula pada bulan Mac. Kemudian lagu itu dikeluarkan dipaparkan dalam program pelbagai MBC ‘Hang Out With You’ dan menulis semula sejarah mendapat populariti lewat.

Tidak lama kemudian, lagu itu mendapat tempat pertama pada carta muzik dan LABOUM telah dipanggil semula pada program muzik. LABOUM secara tidak dijangka mendapat populariti.

Ini berlaku pada tahun ke-7 mereka, merupakan tahun yang terkenal malang di mana banyak kumpulan gadis dibubarkan. Dengan kejayaan lagu itu, ahli dapat menandatangani pembaharuan dan mengeluarkan album mini baharu tahun ini.

Ahli-ahli menyatakan betapa gembiranya, “Kami tidak tahu apa yang perlu dilakukan, saya rasa perkara pertama yang terlintas di fikiran kami ialah kami tidak menghabiskan tujuh tahun dengan sia-sia.

Kami berasa seperti diberi hadiah daripada seseorang.”Haein berkata, “Saya rasa saya akan menyesal melepaskan LABOUM. Saya tidak percaya dan fikir saya perlu melakukan ini.”

Soyeon menyatakan, “Saya benar-benar tertanya-tanya sama ada ini benar. Sebaik tersedar, selalunya carian untuk  LABOUM bawah carta tapi tak jumpa. Saya dapati ia di bahagian atas carta jadi saya tidak percaya. Rasanya kami berbakat. Rasanya seperti seseorang sedang menghiburkan kami dengan berkata ‘Anda tidak menghabiskan tujuh tahun untuk apa-apa.”

Solbin juga menjelaskan, “Anda tidak pernah tahu apa yang akan berlaku. Salah satu daripada senarai keinginan saya adalah untuk berada dalam 100 teratas carta tetapi ia menjadi kenyataan dan saya sangat teruja dan terharu sehingga ramai orang mendengar muzik kami. Saya sangat bersyukur dan saya rasa saya perlu menulis semula senarai saya.”

 

Note

Support dramamalay2u untuk mendapatkan info-info drama melayu paling latest yang sensasi..

 

Tags:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *